Biserica Ortodoxă din Cipru își donează averile, pentru a scoate țara din criză

Biserica Ortodoxă din Cipru a anunțat, miercuri, că este dispusă să renunțe la toate averile de care dispune, pentru a scăpa țara de criză.Biserica Ortodoxă din Cipru a anunțat, miercuri, că este dispusă să renunțe la toate averile de care dispune, pentru a scăpa țara de criză.

Liderul cipriot al Bisericii Ortodoxe, Chrysostomos al II-lea, a declarat că intenționează să puna la dispoziția autorităților toate bogățiile instituției, pentru ca țara să fie salvată de la criză.

Anunțul a venit imediat după ce Parlamentul din Cipru a respins ideea de a impozita cu 10% depozitele oamenilor din bănci, plan propus pentru a putea accesa un împrumut extern, noteaza itv.com.

Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea a făcut declarația dupa o întâlnire cu președintele cipriot Nicos Anastasiades, în cursul zilei de astăzi. Liderul religios a precizat că Biserica este gata să își ipotecheze proprietățile pentru a investi în titluri de stat.

Biserica pe care o conduce are o averea colosală, estimată la zeci de milioane de euro și formată din acțiuni la bancă, numeroase terenuri, dar și o… berărie.

Referitor la scandalul impozitului pe depozite bancare, președintele cipriot a spus că are un plan de rezervă pentru respingerea taxei, în timp ce ministrul de Finanțe și-a dat demisia, dar încă nu i-a fost acceptată.

Toate acestea vin în contextul în care Uniunea Europeana a decis să împrumute Ciprul cu 10 miliarde de euro, însă acest ajutor ar fi putut fi primit numai dacă statul ar fi reușit să strângă 5,8 milioane de euro din impozitarea cu 10% a depozitelor bancare mari.

Sursa: ziare.com

Sursa foto: stirileprotv.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: