Bovinele din Cănești adăpate cu apă de la Buzău

fantana-ziarulunirea.ro_9 tone de apă de la Buzău vor ajunge în această dimineață la Cănești cu o autospecială de stins incendii. Apa este necesară pentru adăparea animalelor din satele Negoșina și Valea Verzei acolo unde nivelul apei din fântâni a scăzut simțitor din cauza vremii caniculare din ultimele zile și a consumului. Solicitarea a venit din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cănești după ce tot mai mulți localnici s-au plâns că nu mai au cu ce să își adape animalele. Primarul comunei, Marin Stoica, spune că situația este una destul de gravă cu care localnicii din Cănești nu s-au mai confruntat în ultimii 5-6 ani.

„În ultimii 5-6 ani nu am mai avut astfel de probleme. Acum din cauza căldurii apa din fântâni aproape s-a epuizat iar sursa de apă din care se face alimentarea centralizată a comunei nu mai este la parametri optimi”, a declarat primarul comunei Cănești, Marin Stoica.

Conform primarului la nivelul celor două sate care se confruntă cu probleme legate de lipsa apei ar trăi aproximativ 35 de bovine și peste 600 de oi.

apa-bovine2 apa-bovine1

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: