Buzăul, capitala dansurilor folclorice, pe final de săptămână

adrian-petreCea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriței” va aduce la Buzău ansambluri de dansatori de pe întreg globul. Dacă la adiția din anul trecut au fost prezente 6 țări din Europa exceptând România, în 2015, la cea de-a doua ediție numărul concurenților s-a dublat, pentru trofeul de la Buzău luptându-se nu mai puțin de 13 țări.

 „Dacă anul trecut am avut 7 țări din Europa anul acesta sunt prezente 13 țări de pe întreg globul. Avem Algeria, Mexic, Sri Lanka, Tailanda la care se adaugă țările din Europa ca Germania, Croația, Cipru, Grecia, Albania, Rusia, Polonia și bineînțeles ansamblul Plaiurile Mioriței din România”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă cel care este și organizatorul evenimentului.

Festivalul va debuta joi seară cu o paradă a tuturor țărilor participante pe traseul Piața Daciei-Bulevardul N. Bălcescu-Parcul Crâng urmând ca pe scena amplasată în zona obeliscului să urce fiecare din cele 13 ansambluri folclorice pentru un scurt program în afara concursului.

Vineri, organizatorii au pregătit în premieră pentru buzoieni ateliere de lucru, în diverse locuri din oraș, unde perechi de dansatori ai fiecărei țări participante vor încerca să îi învețe pe doritori tainele dansurilor populare de pe alte meleaguri.

Vineri și sâmbătă de la ora 17.00 pe scena din  Parcul Crâng vor urca ansamblurile folclorice ale tuturor țărilor participante pentru a-și prezenta programul artistic cu care intră în concurs, iar duminică de la ora 18.000 este programată festivitatea de premiere. Juriul festivalului va fi condus de coregraful Marin Barbu(nea Mărin) cel care se va afla pe scenă și la decernarea premiilor de duminică seara.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: