Campanie pe Facebook pentru salvarea Mănăstirii Răteşti

MANASTIREA-RATESTI-BUZAU

Complexul monahal Rătești are nevoie de reabilitare urgentă în urma alunecărilor de teren de anul trecut. Pentru a strânge bani necesari reabilitării ansamblului, măicuțele de la mănăstire au creat o pagină pe Facebook pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu gravitatea situației.

Cu un an în urmă, după trei zile de precipitații, dealul de sub Mănăstirea Rătești a luat-o la vale, cu tot cu chilii. Dezastrul a făcut să se piardă majoritatea chiliilor iar biserica să fie atât de șubrezită încât acum stă să cadă.

Iar necazul să fie complet, recent s-a defectat pompa de apă a cărui înlocuire necesită aproximativ 10.000 de lei.

Pentru a salva acest important lăcaş de cult românesc, măicuţele de la Răteşti au creată o pagină de Facebook, pentru a se trage un semnal de alarmă. Este postat și un cont bancar unde persoanele fizice sau instituţiile care doresc să ajute la reabilitarea ansambului monahal de la Rătești pot să depună orice sumă de bani: RO93 BRDE 100 SV 021 3559 1000 deschis la B.R.D. – Agenţia Berca, Jud. Buzău.

Aşezarea monahală de la Răteşti era, la sfârşitul secolului al XVI-lea, schit de călugări, iar în anul 1752 a fost părăsită, pentru ca, în 1760, să fie reînfiinţată ca schit de maici.

În 1861, la Răteşti fiinţează şcoala pentru maici şi fete sărace, iar în 1912, şcoala pentru adulte. Mănăstirea deţine o colecţie de artă bisericească veche şi pictură de Gheorghe Tătărescu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: