Incidente electorale pe bandă în județ

13340730_745946955547298_404668853_oLiberalii buzoieni au prezentat într-o conferință de presă o sinteză a incidentelor electorale înregistrate.

La Cozieni, Bozioru, Pogoanele, Zărneşti, Merei, s-a încercat captarea votului alegătorilor prin oferirea de sume de bani pentru alegerea candidatului PSD. Transportul votanţilor. Cochirleanca: Primarul în exerciţiu, împreună cu fostul viceprimar Niţă Pandele ofereau brînză şi bani alegătorilor din comună azi-noapte pentru a le capta votul. Au fost surprinşi la locuinţa unui alegător, acesta din urmă declarînd că i s-a solicitat să voteze cu primarul în exerciţiu şi cu PSD. Au fost alertate organele de poliţie la 112. S-au luat declaraţii. Verneşti: Greşeala impardonabilă a Prefecturii în sensul că a transmis buletinele de vot, lipsind din conţinutul acestora candidaţii PNL, iar procesul de vot a fost suspendat. Această „omisiune” este practic de natură penală pentru că astfel se îngrădeşte dreptul la vot al alegătorilor. Boldu: Intră cîte două persoane în cabina de vot. Valea Rîmnicului: La secţia 400 a dispărut un buletin de vot. Municipiul Buzău: Secţia 39 din municipiul Buzău, pe listele de vot era trecut un decedat. C.A. Rosetti şi Cernăteşti: Patronii mai multor magazine din satele Lunca, Cotu Ciorii, Bîlhacu şi Vizireni, au captat votul alegătorilor prin promisiunea că, după 12noaptea, dacă dl. Cînjău Ionel va ieşi din nou primar, li se vor şterge toate datoriile. Smeeni: În localitatea Udaţi, mai multe maşini transportă la secţii alegătorii. Au fost formulate sesizări privind transportul ilegal. Beceni: Judecătorul Leontin Drăgulescu, a instruit membrii secţiilor de votare în sensul că pot fi aduşi la urne, alegătorii cu mijloace de transport auto, motivînd că aceştia au timp să se gîndească pe cine vor alege, de la autoturism, la cabina de vot – a precizat Anghel.

incidente2

Pentru toate aceste lucruri, cerem, încă o dată, am cerut şi înainte de campanie, ca în regim de urgenţă, ca prefectul Sava, să fie demis. Este inadmisibil. Niciodată nu s-a întîmplat, în 26 de ani, ca buletinele de vot să fie tipărite greşit, într-un interval atît de scurt să se întâmple incidente aşa de multe – a precizat Caton Mateeşescu în încheiere.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: