Ce pacienți va trata Spitalul Rm. Sărat

La spitalul Municipal Râmnicu Sărat vor fi tratați pacienții infectați cu COVID-19 care suferă de alte afecțiuni, spune directorul unității medicale, Adrian Danielescu.

„A fost publicat ordinul prin care am fost desemnați ca spital-tampon, spital-suport pentru COVID-19. Am început deja să luăm măsurile care se impun încă de săptămâna trecută, în special pentru siguranța pacienților, pentru siguranța personalului, pentru siguranța medicilor. La ora aceasta, vreau să vă spun că suntem pregătiți din toate punctele de vedere să preluăm pacienți. Asta nu va însemna, să nu vă închipuiți că va fi un aflux imens de pacienți; aceștia vor veni treptat. Vor veni pacienți în Spitalul Râmnicu Sărat numai cei care sunt testați pozitiv cu COVID și suferă de alte afecțiuni. De exemplu, un pacient care are COVID și are o luxație, sau o entorsă, sau o fractură. Un pacient cu COVID care trebuie să aibă o intervenție chirurgicală. Deci aceștia vor fi pacienții care se vor adresa Spitalului Municipal Râmnicu Sărat”, spune Danielescu.

Acesta mai precizează că spitalul râmnicean a luat toate măsurile pentru siguranța pacienților și a personalului medical:

Așa cum v-am spus, ne-am pregătit și ne pregătim în continuare, facem totul, în primul rând pentru siguranța personalului medical și pentru siguranța noastră, deoarece suntem primii care suntem predispuși să fim infectați cu acest virus. Deci, avem tot interesul ca totul să se păstreze în interior, iar în exterior să nu iasă nimic, mă refer așa, în ghilimele, ca și viruși. Sfatul meu este să respectăm în continuare ceea ce ni se spune la televizor, să rămânem în casă, să păstrăm minimul de igienă care este recomandat și eu sper că o să trecem cu bine peste această perioadă”, spune directorul Spitalului Rm. Sărat, Adrian Danielescu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: