CFR vrea să vândă Primăriei Buzău pasajul subteran de la Gară

Căile Ferate Române au făcut municipiului Buzău o ofertă de achiziționare a pasajului subteran de la Gara Buzău. Pentru achiziționarea pasajului, oferta făcută de CFR este de 437.000 euro și 30.000 de euro pentru pasarela pietonală din Cartierul Poștă.

După terminarea negocierilor, proiectul de hotărâre privind achiziționarea pasajului subteran de la Gara Buzău ar urma să fie supus aprobării Consiliului Local Municipal. Primăria Buzău este dispusă să execute lucrările la structura de rezistență pe cheltuială proprie, dar nu o poate face atât timp cât  nu are pasajul în administrare.

Începute în luna februarie a anului trecut, lucrările de reabilitare a pasajului subteran de la Stația CFR Buzău au fost sistate la începutul verii și nu s-a mai lucrat la acest obiectiv. În luna iunie, constructorii au constatat că structura de rezistență a plafonului pasajului este grav deteriorată, în urma infiltrațiilor de apă, existând chiar pericolul prăbușirii.

Lung de 200 de metri, pasajul de la Gară asigură accesul cetățenilor către liniile de cale ferată dar și către cele două cartiere, Poștă și Mihai Viteazul. Primăria Buzău intenționează ca, după inaugurare, pasajul să fie transformat într-un spațiu expozițional dedicat istoriei Căilor Ferate Române.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: