Comercianții de piei de animale, ținta unor percheziții desfășurate miercuri în zori

Comercianții de piei de animale, ținta unor percheziții desfășurate miercuri în zori12 percheziții au fost desfășurate miercuri în zori pe raza județului Buzău, dar și în alte 2 județe, la indivizi bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani. Este vorba despre comercianți de piei de animale la locuințele cărora au descins  50 de polițiști ai inspectoratelor de poliție Buzău, Giurgiu şi Ilfov, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române.

Activitățile se desfășoară la locuințe și sedii sociale de pe raza județelor Buzău, Giurgiu şi Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012- 2014, un agent economic din Buzău ar fi efectuat achiziții fictive de piei de animale de la mai multe firme din județele Giurgiu şi Ilfov. Între societățile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fără a se livra bunurile, astfel încât să se creeze un avantaj economic firmei care recepționa marfa fictivă.

Ulterior, banii obținuți erau spălați prin intermediul societăţilor controlate, pentru a se disimula adevărata provenienţă a sumelor obținute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei.

Polițiștii de investigare a criminalității economice urmează să pună în aplicare 6 mandate de aducere.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informare și Protecție Internă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: