CONDUCEȚI PRUDENT!

Având în vedere avertizările meteorologice din următoarea perioadă, care vizează ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vă sfătuiesc să țineți cont de următoarele recomandări:
Important: Din cauza viscolului și a vizibilității reduse, în județul Buzău traficul rutier a fost restricționat pe DN 2, limita județului Vrancea-Râmnicu Sărat-Buzău.
Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.
• Anterior deplasării asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare și verificați nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz. • Respectați regimul legal de viteză și adaptați-o în funcție de condițiile de drum. • Este recomandat să folosiți frâna de motor pentru a încetini în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă. • Conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, este permisă doar dacă autovehiculul este dotat cu anvelope de iarnă, conform prevederilor în vigoare; • Nu pătrundeți pe drumurile închise circulației publice întrucât riscați să vă expuneți unor situații periculoase, atât pe dumneavoastră cât și pe ceilalți pasageri; • Nu bruscați comenzile autovehiculelor și păstrați în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
Echipajele rutiere, dar și întreg dispozitivul de ordine publică vor acționa în teren pentru monitorizarea traficului, pentru rapiditate în intervenție, dacă apar situații ce impun sprijinul nostru.
De asemenea, polițiștii se vor asigura că viabilitatea drumurilor este una corespunzătoare, în caz contrar urmând a fi luate măsuri legale în consecință, măsuri care pot varia de la informare până la aplicarea de sancțiuni conform competențelor, astfel încât să fie prevenite incidente nedorite.
Polițiștii îndrumă participanții la trafic la prudență în condus.
De asemenea, atenționam conducătorii auto să se angajeze în deplasări în aceste condiții meteorologice numai în cazuri ce nu suferă amânare! Dacă se impune să plece totuși, să respecte indicațiile polițiștilor, având în vedere posibilitatea de a fi restricționată trecerea pe anumite tronsoane de drum, să se asigure că starea tehnică a mașinilor cu care pornesc la drum este bună, să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, șoferii care nu respectă aceste obligații fiind pasibili și de sancțiuni contravenționale, pe lângă riscul cel mai mare și anume acela de a fi implicați în evenimente rutiere ce le-ar putea pune în pericol siguranța sau chiar viața.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: