Consilieri județeni, solidari cu victimele din Colectiv. Ce au propus aleșii de la PNL!

Petre Emanoil Neagu, votat, din nou de aleșii județeni, în fruntea Consiliului JudețeanConsilierii județeni ai Partidului Național Liberal au propus, miercuri, conducerii Consiliului Județean Buzău ca toți aleșii să își doneze indemnizația pe luna decembrie  pentru ajutorarea victimelor din clubul bucureștean Colectiv.

Copreședintele PNL Buzău, Dorin Bădulescu, a propus la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Județean ca toți aleșii să facă un efort și să își doneze indemnizația in valoare de 793 de lei.

Vreau sa vă propun ca toți consilierii județeni să ne donăm în decembrie indemnizația pentru victimele din clubul bucureștean Colectiv, ba chiar să donăm acești bani pentru  buzoianul nostru Cătălin Ilnițchi – a propus aleșilor județeni consilierul, Dorin Bădulescu.

În asentiment cu Bădulescu a fost și președintele interimar al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, cel care marți a alocat printr-o dispoziție suma de 25.000 de lei pentru ajutorarea fotografului buzoian, rănit în Colectiv și care a fost  transferat de familie într-un spital din Israel.

Sunt de acord, dacă ar fi după mine donez și mai mult pentru că am trecut printr-o situație similară și știu ce înseamnă asta, însă eu cred că acesta este un lucru pe care trebuie să îl facă fiecare în funcție de ceea ce simte. Nu cred că este o hotărâre pe care să o luăm în plen, cu caracter imperativ. Fiecare dintre noi poate dona cât dorește și eu cred că în aceste vremuri cu toții am înțeles câte nevoi au unii dintre semenii noștri – a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele intrimar al Consiliului Județean.

Propunerea ca aleșii județeni să-și doneze indemnizațiile pentru o lună pentru a-i ajuta pe răniții din club Colectiv vine după ce săptămâna trecută un alt consilier din comuna Smeeni a propus ca aleșii, parlamentarii, demnitarii și chiar președintele să facă donații pentru victimele din Colectiv, în comuna Smeeni, toți aleșii locali fiind de acord și donând bani în urma propunerii.

Pe de altă parte, în ședința Consiliului Județean Buzău de miercuri, consilierii liberali au cerut președintelui interimar al Consiliului Județean să dispună verificări la toate instituțiile din subordinea instuției pentru a vedea dacă au avize de funcționare din partea ISU.

În replică, președintele interimar al Consiliului Județean a declarant că a dispus deja controale la instituțiile din subordine.

Noi am făcut verificări pentru a fi siguri că nu se poate repeta evenimentul de la clubul bucureștean și am constatat deja că cele mai noi clădiri, respective, Muzeul Județean, teatrul și Centru Județean de Cultură și Artă care funcționează în clădirea recent renovată cu fonduri europene au toate aceste avize. Oricum așteptăm o evaluare completă care ar putea fi gata la începutul săptămânii viitoare – a declarat președintele interimar al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: