Consiliul Județean a alocat bani, în regim de urgență, pentru hrana asistaților din centrele DGASPC

CJConsiliul Județean Buzău a aprobat astăzi alocarea din fondul de rezervă a bugetului local a 450.000 lei Direcției Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului care nu mai avea pentru luna august fondurile necesare pentru asigurare hranei asistaților. În condițiile în care Guvernul nu a operat încă o rectificare bugetară, situația de la DGASPC devenise critică.

Banii urmează să fie recuperați după rectificarea bugetară a Guvernului din sumele din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate.

Toată lumea vorbeşte că sunt probleme la nivel naţional în orfelinate și centre pentru bătrâni uitând că în bugetul pe acest an nu au alocat sumele necesare care trebuie să vină de la bugetul de stat. Practic, noi, autorităţile locale, suntem obligate să facem rectificare aproape la fiecare şedinţă de Consiliu ca să putem să funcționăm. Dacă nu făceam de exemplu rectificarea către DGASPC, acei copii nu mai aveau ce mânca. Sper ca guvernanţii, în împreună cu parlamentarii  își vor găsi timp între două plaje să facă această rectificare”, a declarat Petre Emanoil Neagu, Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

 

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: