Constantin Toma : Acum câteva zile, am participat la Vila Albatros, la o sărbătoare deosebită, respectiv ,,Centenarul nașterii generalului Baștan” și sărbătorirea a 100 de ani de viață a Lt. (RTR) Ion Bănică, veteran de război și subordonat al generalului

 

 

Constantin Toma

„Dragi buzoieni,
Acum câteva zile, am participat la Vila Albatros, la o sărbătoare deosebită, respectiv ,,Centenarul nașterii generalului Baștan” și sărbătorirea a 100 de ani de viață a Lt. (RTR) Ion Bănică, veteran de război și subordonat al generalului.
Evenimentul a fost organizat de distinsa doamnă Valentina Baștan, fiica generalului și Președinta Fundației ,,General Grigore Baștan”.
Au fost prezenți atât militari dar și civili care l-au cunoscut sau care iubesc parașutismul. Printre aceștia, scriitorul Dumitru Ion Dincă sau domnul general Achim Astanei, cel care i-a urmat la comandă generalului Baștan.
S-a vorbit încă o dată de evenimentul istoric din 20 august 1970, când generalul Grigore Baștan a sărit cu parașuta de la 10.000 de metri.
Felicitări, doamnă Valentina Baștan, pentru că duceți mai departe o moștenire lăsată nouă, ca buzoieni, de generalul Baștan, un model de viață ce trebuie să dăinuie în timp.
Muncă, sacrificiu, devotament, pasiune, curaj, patriotism și creativitate, toate puse în slujba țării!”