Controale pentru depistarea neregulilor la regimul silvic

În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu personal silvic din cadrul Gărzii Forestiere Buzău şi Directiei Silvice Buzău, au  efectuat controale pe linia verificării legalităţii depozitării şi transporturilor de materiale lemnoase.

 Cu această ocazie, au fost verificate 37 de autovehicule ce transportau material lemnos, precum și operatori economici ce avea ca obiect de activitate prelucrarea, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În 10 din cazuri, șoferii au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, întrucât aceștia nu au putut prezenta polițiștilor documente de proveniență/de transport pentru materialul lemnos.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Secției de poliţie rurală Pârscov au depistat pe DJ203L o autoutilitară condusă de către un brăilean în vârstă de 44 de ani, în timp ce transporta materilal lemnos de foc din specia anin și pin.

Cu ocazia controlului, conducătorul auto a prezentat documente de proveniență doar pentru o parte din cantitatea de material lemnos.

Bărbatul a fost sancţionat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În totalitate a fost confiscată şi predată reprezentanţilor silvici o cantitate de aproximativ 25 mc de material lemnos, estimat la valoarea de 4900 lei.

Totodată, în cadrul activităţilor  desfăşurate s-a avut în vedere modul de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale prevăzute de OUG 1/1999 în valoare de 6000 lei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: