Cum trăgea sfori senatoarea Doina Tudor la Crin Antonescu ca să nu fie eliminat de la ASF soțul Daniel, acum „fost”

concurs-dnaAmănunte uluitoare apar în dosarul ASF în care senatorul PNL de Buzău Doina Tudor este suspectă de complicitate la luare de mită. În stenograme se arată o discuţie între Daniel George Tudor şi soţia sa Doina Tudor despre intervenţiile pe care ea le-ar fi făcut la președintele PNL la acel moment, Crin Antonescu, pentru a bloca o ordonanţă de urgenţă emisă de Guvern, prin care se schimba conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Fostul preşedinte Antonescu ar fi trebuit, potrivit stenogramelor, să fie convins să intervină pentru ca Daniel Tudor să nu fie eliminat din A.S.F. În replică, Tudor a precizat pentru presa centrală că „a vrut doar să semnaleze o ilegalitate, nu să intervină pe lângă Crin Antonescu”.

Tudor Doina: Toată lumea este oripilată. Oripilată!

Tudor George Daniel: Păi da, da’ Crin?

Tudor Doina:Crin nu ştia nimic. M-am dus la Crin că de aia te tot sunam. Am zis: să-mi bag picioarele, mă duc şi întreb direct pe el.

Tudor George Daniel: Îhî.

Tudor Doina: Zic: „ştiu că nu vreţi neapărat să mă vedeţi pe mine.” Zice: „Ba da. Da’ se poate?” A venit, m-a pupat. Zic: „ştiţi ceva de amânare?” Zice: „Nu ştiu despre ce amânare, ce, cum.” Zic: „ASF-u’. Deci eram la faza de Senat, mâine aveam comisiile reunite şi brusc s-a amânat totul şi se dă ordonanţă de urgenţă.” Zice: „Cum adică?” Păi zic: „Nu ştiţi?” Nu.” „Domnu’ Ponta da ordonanţă de urgenţă.” F***-i mama mă-sii că cu ăsta nu mai poţi să vorbeşti nimic că ăsta face numai cum îl taie capu’, că aia, că aia.” Era…

Tudor George Daniel: Da’ nu face nimic.

Tudor Doina: Nu, Da’…

Tudor George Daniel: Păi şi nu i-ai zis: nu puteţi să vorbiţi cu el că nu-i normal aşa ceva.

Tudor Doina: Ba da, ba da.

Tudor George Daniel: Şi?

Tudor Doina: Şi-a zis: „Nu poţi să vorbeşti cu el.” Zice: „Nu se poate vorbi cu el. Eu nu mai am ce să vorbesc cu el.” Zice: „Nu se poate vorbi. Face numai ce vrea, cum vrea”.

Procurorii DNA care au instrumentat dosarul „Carpatica” au precizat că Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care era eliminat din cursă contracandidatul lui Dan Radu Ruşanu pentru şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară. Mai exact, chiar Daniel Tudor. Acest lucru s-ar fi făcut prin intervenţia unor politicieni. În plus, OUG ar fi fost iniţiată de ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu. OUG a fost dată în şedinţa de guvern din 16 octombrie 2013 şi conţinea condiţii suplimentare pentru candidaţii la funcţia de conducere a ASF, care aveau ca scop, spun procurorii, descalificarea unei persoane care nu era agreată de Ilie Carabulea, care controlează societatea Carpatica.

Daniel Tudor a demisionat de la ASF înainte ca ordonanța Guvernului să intre în vigoare, altminteri el ar fi fost declarat incompatibil deoarece soția sa era senator.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: