Cum va fi VREMEA în intervalul octombrie – decembrie!

Cum va fi VREMEA în intervalul octombrie – decembrie!Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul octombrie – decembrie. Astfel, în octombrie, temperaturile medii lunare vor inregistra valori peste norme în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării.

În noiembrie, temperaturile medii lunare vor înregistra valori peste norme în sud-est şi local în sudul şi vestul tarii, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si local nordul si estul tarii, unde vor fi posibile cantitati medii peste norme.

În decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale, iar în sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat in mod obisnuit. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limitele climatologice in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste medii, iar în sud sub norme.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: