Cum va începe anul școlar la Buzău. Iată situația școlilor cu 2 săptămâni înainte de primul clopoțel!

elevi-in-banciMai sunt două săptămâni până la debutul noului an școlar, drept pentru care autoritățile din învățământ centralizează situația unităților de învățământ, dacă sunt ele sau nu pregătite să-și primească elevii în bune condiții.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean, în anul şcolar 2015-2016 vor funcţiona 151 de unităţi de învăţământ preuniversitar, cu 415 structuri în subordine. Faţă de anul trecut, numărul şcolilor care au autorizaţie sanitară de funcţionare, este mai mare.

Majoritatea unităţilor de învăţământ fără autorizaţie se află în mediul rural, iar motivele pentru care DSP nu a emis autorizații sanitare de funcționare sunt lipsa apei curente, toalete în curte ori alte neajunsuri care se răsfrâng, din păcate, asupra elevilor.

Până la începerea anului şcolar, autoritățile cu rol de control în ce privește activitatea și desfășurarea actului educațional în bune condiții se vor constitui în echipe și vor porni în controale pentru ca neajunsurile să fie înlăturate pînă la 14 septembrie, atunci când încep cursurile.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: