De Ziua Eroilor, toate bisericile vor trage clopotele la ora 12.00

 

de-ziua-eroilor-toate-bisericile-trag-clopoteleAstăzi, în toate lăcaşele de cult din ţară se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei. Ziua eroilor a fost declarată sărbătoare naţională în urmă cu 96 de ani şi se omagiază în ziua Înălţării Domnului.
În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Modial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului. Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.

Conform HG nr. 309/2015, astăzi, în toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei. Festivităţile de comemorare vor începe după oficierea Sfintei Liturghii a Înălţării Domnului.

Ministerul Apărării Naționale organizează, astăzi, în Ziua Înălţării Domnului, ceremonii militare şi religioase cu prilejul Zilei Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român.

Manifestări vor avea loc în toate garnizoanele din țară, cu participarea reprezentanţilor autorităților locale, unităţilor şcolare, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: