DIICOT vine cu lămuriri pe cazul traficanților de droguri din Buzău și Vrancea

12308229_667597163382329_6593968614205732406_nProcurorii vin cu lămuriri oficiale pe cazul traficanților de droguri din Buzău și Vrancea, reținuți sâmbătă în urma unor percheziții și a unui flagrant.
Din rețea parte și un medic stomatolog din Focșani, atît el cât și un alt vrâncean și un buzoian, considerat capul grupării, fiind arestați sâmbătă, la miezul nopții. Iată comunicatul remis duminică de DIICOT pe această speță:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Apostu Dumitru Mădălin, Cristian Alexandru Theodor şi Pruteanu George Bogdan pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc si deţinere de droguri de risc in vederea consumului.
La data de 27 noiembrie 2015, pe raza municipiului Băzău, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au surprins în flagrant pe inculpatul Apostu Dumitru Mădălin în timp ce vindea o cantitate de aproximativ 100 grame de cannabis suspectului A. M. I şi inculpatului Crtistian Alexandru Theodor.
Înţelegerea dintre cei trei era în sensul ca suspectul A. M. I să-i ofere un autoturism în valoarea de aproximativ 5000 de euro inculpatului Apostu Dumitru Mădălin, tranzacția fiind inițiată, intermediată și efectuată în același timp de către inculpatul Cristian Alexandru Theodor. În schimbul acestui autoturism inculpatul Apostu Dumitru Mădălin urma să le remită celor doi aproximativ un kilogram de cannabis, în principal în scopul comercializării.
In momentul surprinderii în flagrant inculpaţii nu au respectat semnalele de oprire efectuate de către organele de poliţie forţand barajul forţelor de ordine sens în care s-a utilizat armamentul din dotare, fiind executate atât focuri de avertisment în plan vertical cât şi în direcţia autoturismului.
Cu toate acestea membrii grupului infracţional au reuşit să spargă barajul forţelor de ordine reuşind să părăsească zona infracţională.
Ulterior inculpaţii Apostu Dumitru Mădălin şi Cristian Alexandru Theodor au fost imobilizaţi iar față de suspectul A. M. I. se continuă activitățile de urmărire.
De asemenea în cauză se efectuează cercetări şi faţă de inculpatul Pruteanu George Bogdan care începând cu jumătatea lunii octombrie și până în prezent a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri în vederea consumului. S-a reţinut că inculpatul a procurat droguri de la inculpatul Apostu Dumitru Mădălin iar ulterior le-a comercializat către diferiți consumatori de pe raza orașului Mărășești.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 15 kg. de cannabis, valoarea pe piaţă fiind de aproximativ 75.000 euro.
În vederea continuării cercetărilor, asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis a fost aplicat sechestru asigurator și au fost indisponibilizate 3 autoturisme.
La data de 29.11.2015 Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Apostu Dumitru Mădălin, Cristian Alexandru Theodor şi Pruteanu George Bogdan pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: