Divizia 2 Infanterie ‘Getica’ a deschis ieri, cu un ciclocros, seria manifestărilor dedicate Centenarului Armatei a 2-a

DSC_0383Divizia 2 Infanterie ‘Getica’ a deschis miercuri seria manifestărilor dedicate Centenarului Armatei a 2-a, programate pentru perioada 10-18 august la Buzău.

Programul activităților cuprinde competiții sportive, un ciclocros desfășurat ieri, plecarea unei echipe de bicicliști pe traseul Buzău — Vf. Penteleu, loc unde în cadrul unei ceremonii militare se va dezveli o placă comemorativă și se va arbora Drapelul Național al României, o ceremonie militară la Cimitirul Eroilor din localitatea Siriu, concerte de promenadă susținute de către muzicile reunite ale Diviziei 2 Infanterie ‘Getica’ și un program susținut de către Ansamblul Cultural ‘Tomis’, din Constanța, o ceremonie militară cu ocazia dezvelirii unui ansamblu monumental dedicat Centenarului Armatei a 2-a, simpozionul cu tema: ‘Armata a 2-a — Divizia 2 Infanterie ‘Getica’, un secol de trăiri’, expoziția România-NATO și inaugurarea sălii de tradiții la Muzeul județean din Buzău.

Totodată, în Parcul Crâng va fi organizată o expoziție de armament, echipament și tehnică militară și prezentarea atelierelor antice, organizate de către Ansamblul Cultural ‘Tomis’ din Constanța, de pielărie, fierărie, ceramică și pictură, iar la sala Teatrului ‘George Ciprian’ din Buzău va avea loc spectacolul susținut de către Ansamblul ‘Doina al Armatei’.

Pe 18 august, șirul de evenimente dedicate centenarului Armatei a 2-a se va încheia pe platoul din fața Prefecturii din Buzău cu o paradă militară, retragerea detașamentelor cu torțe și un foc de artificii.

 

Divizia 2 Infanterie ‘Getica’, structură subordonată direct Statului Major al Forțelor Terestre, are în componență majoritatea unităților militare din zona de est și sud-est a României.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: