Doar 400 de salvatori buzoieni pot acționa în cazul unui cutremur major!

În cazul unui dezastru natural de proporții, cum a fost cutremurul din 1977, doar 400 de salvatori buzoieni sunt pregătiți să intervină în punctele critice.
Situația, deloc liniștitoare, este confirmată și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, care se confruntă, de mai mulți ani, cu o semnificativă criză de personal. Deficitul de angajați se datorează pensionărilor din sistem: cadrele ajunse la vârsta pensionării au părăsit instituția, la împlinirea stagiului minim, iar angajările sunt tot mai puține. Totodată, numărul pompierilor repartizați de la școlile de ofițeri și subofițeri este mult mai mic în raport cu cel prevăzut în organigrama instituției.
Nu doar ISU Buzău se confruntă cu deficit de personal, ci și celelalte instituții aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Inspectoratul de Poliție din Buzău, de exemplu, are un deficit de angajați de aproximativ 20 la sută. Lipsa de personal se resimte cel mai acut mai ales la Poliția Rutieră și la secțiile rurale.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: