Drumul Buzău-Brașov, printre cele mai spectaculoase 20 de șosele din România!

Drumul Național 10, care leagă Buzăul de Brașov, a fost plasat într-un top al celor mai spectaculoase 20 de drumuri din țară întocmit de cea mai mare platformă online destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second-hand, cu peste trei milioane de vizitatori lunar.
Peisajele din Munții Buzăului, care impresionează prin frumusețea lor aparte și Lacul Siriu, care se ivește dintre versanți și completează panorama, și-au câștigat un loc în topul traseelor ce trebuie văzute neapărat. Realizatorii clasamentului mai menționează că există câteva obiective turistice de neratat pentru turiștii care parcurg Drumul Național 10, cum ar fi Barajul Siriu și Cascada Pruncea din localitatea Cașoca, județul Buzău, dar și Rezervația Valea Zimbrilor, din comuna Vama Buzăului, județul Brașov.
Deși este un traseu spectaculos, drumul este și unul periculos, cunoscut nu doar pentru numeroasele serpentine, ci și pentru alunecările de teren, scurgerile de pe versanți și căderile de pietre destul de frecvente, lucru de înțeles, dat fiind că șoseaua taie Carpații de Curbură.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: