E incredibil ce se întâmplă ACUM la Primăria Buzău ! Vezi cine a descins în Palatul Comunal!

IMG-20151022-WA0008Descinderi ale polițiștilor și procurorilor DIICOT, joi dimineață, la Primăria Buzău.  potrivit unor surse, oamenii legii au descins la Direcția Economică.

Iată comunicatul remis de IPJ Buzău:  Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău efectuează percheziţii la sediul unei instituţii din judeţul Buzău, într-un dosar în care se desfăşoară cercetări pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

Activitatea vizează identificarea şi ridicarea registrelor, documentelor şi înscrisurilor care redau înregistrarea sau evidenţierea,  urmărirea şi executarea silită de amenzi, impozite şi taxe locale, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Din cercetări a reieşit că mai mulţi funcţionari publici ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi obţinut ilicit bani din neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese- verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora ori nu ar fi luat măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul de stat.

IMG-20151022-WA0005

De asemenea, cei în cauză ar fi introdus date false în sistemul informatic, respectiv menţiuni nereale cu privire la plata datoriilor sau amenzilor contravenţionale ale unor persoane sau ar fi distrus documentele de constatare a acestor contravenţii.

Totodată, nu ar fi fost luate măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii sau ar fi fost emise, cu mare întârziere,  titlurile de executare silită.

La acţiune participă şi poliţişti specializaţi în criminalitate organizată din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, precum şi jandarmi.

Activitatea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii”, transmite IPJ Buzău.
Revenim !

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: