Elev de la Hașdeu, calificat în finala mondială de robotică!

Performanță de excepție a roboticii buzoiene. Andrei Luca Mănăilă, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, membru al echipei de robotică ,,Heart of RoBots”, a obținut un premiu special la competiția de robotică ”First Tech Challenge” România și s-a calificat în finala mondială a competiției.
Andrei Luca Mănăilă va participa la etapa mondială însoțit de profesorul îndrumător Nicolae Olăroiu. Competiția va avea loc luna viitoare, în orașul Houston din Statele Unite ale Americii.
Fost elev al Școlii nr. 11, Andrei spune că pasiunea pentru robotică a pornit încă din clasa a IV-a, de la o jucărie cumpărată de părinți. Deși va reprezenta singur Colegiul Hasdeu la faza internațională a competiției, tânărul consideră că succesul apartine de fapt întregii echipe de robotică ,,Heart of RoBots” de la Hasdeu.
Concursul din Statele Unite ale Americii presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot. Anul trecut, la faza finală, au participat echipe din peste 130 de țări.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: