Elevii de clasa a IV-a nu vor avea manuale noi pe 12 septembrie

carti-og-24Raportul Corpului de control al premierului arată că au fost încălcări grave ale procedurii de licitaţie pentru manualele de clasa a IV-a, iar directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, care a organizat licitaţia, a fost schimbat din funcţie, a declarat, marţi, într-un interviu pentru News.ro, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. El a spus că, în aceste condiţii, la 12 septembrie elevii de clasa a IV-a nu vor avea manuale noi.
„Raportul Corpului de control ne-a parvenit acum câteva zile. Experţii au constatat încălcări grave ale procedurii de licitaţie pentru manunalele de clasa a IV-a. Tocmai de aceea, suntem în proces de soluţionare a contestaţiei care a fost înaintată de către editori. Acesta este şi motivul pentru care, din păcate, nu vom avea manuale la 12 septembrie pentru elevii de clasa a IV-a”, a declarat pentru News.ro ministrul Educaţiei.
Potrivit acestuia, directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), care a organizat licitaţia pentru achiziţia manualelor, a fost schimbat din funcţie, iar în locul său a fost numit Marian Şuţă.
„Corpul de control a făcut şi o serie de recomandări, cum ar fi revizurirea procedurii interne de secretrizare şi descretizare a ofertelor, eliminarea conflictului de interese existent până acum în organizarea licitaţiilor între directorul CNEE şi preşedinte al comisiei de licitaţii. Ceea ce vă pot spune acum este că domnul Cristian Mirescu, care a fost director al acestui consilu de evaluare, nu mai este în momentul de faţă director. Domnia sa lucrează în continuare la Editura Didactică şi Pedagogică , dar nu mai este directorul acestei comisii foarte importante. Vom investiga şi toate aspectele care au fost sesizate de Corpul de control al premierului şi vom merge mai departe cu această cercetare”, a adăugat ministrul Educaţiei.
Întrebat ce se va întâmpla la CNEE întrucât tot aici sunt elaborate subiectele pentru examenele naţionale şi au fost multe probleme legate de subiecte, ministrul a spus că are în vedere şi îmbunătăţirea acestei activităţi.
„Tot aici erau elaborate şi subiectele pentru examenele naţionale şi de aceea avem în vedere îmbunătăţirea acestei activităţi”, a adăugat ministrul Mircea Dumitru.
Raportul Corpului de control al premierului, obţinut de News.ro, arată că în perioada de derulare a procedurii de atribuire a licitaţiei pentru manualele de clasa a IV-a directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare a îndeplinit, în acelaşi timp, atât atribuţiile preşedintelui comisiei de evaluare, cât şi atribuţiile conducătorului autorităţii contractante, atribuţii diferite, prevăzute distinct de reglementările legale aplicabile în materia achiziţiilor publice.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: