EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Luni este programată prima probă

elevi-evaluare-nationala

Luni, 22 iunie 2015 începe Evaluarea Națională cu proba scrisă la limba română. Sunt așteptați  să susțină examenul aproximativ 180 000 de elevi.

Calendar Evaluare Națională 2015

  • Limba și literatura română – probă scrisă
  • Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • Matematica – probă scrisă
  • Afișarea rezultatelor ( până la ora 16)
  • Depunerea contestațiilor ( orele 16 – 20 )

27– 29.06. 2015 rezolvarea contestațiilor

30.06.2015  Afișarea rezultatelor finale  după rezolvarea contestațiilor

Anul acesta examenul de Evaluare Națională începe luni, cu proba scrisă la limba și literatura română. Marți este stabilită susținerea probei scrise la limba și literatura maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale. Miercuri  se susține proba scrisă la matematică, cu care se încheie examenul de anul acesta.

Rezultatul obținut la Evaluarea Națională va conta la admiterea la liceu cu o pondere de 75%.

Rezultatele se afișează pe data de 26 iunie, până la ora 16.00, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi, între orele 16.00 – 20.00. Acestea se vor rezolva în perioada 27 – 29 iunie, urmând ca rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, să fie afișate pe data de 30 iunie.

Sunt așteptați să susțină examenul de Evaluare Națională aproximativ 180 000 de elevi, în aproximativ 4200 de centre de examinare.

Elevii vor trebui să respecte anumite reguli privind susținerea examenului, pentru buna desfășurare a acestuia. Astfel, sunt interzise în sălile de examen accesul cu cărți, caiete, dicționare, telefoane mobile, căști audio sau orice alt mijloc care ar putea ridica suspiciuni de fraudare a examenului. Sunt interzise de asemenea copiatul, comunicarea  pe orice cale cu exteriorul sau între elevi.

Candidații pot solicita să-și vadă lucrările numai după afișarea rezultatelor finale, dar acest lucru nu poate aduce nicio modificare de notă.

Orice încălcare a acestor norme se consideră tentativă sau chiar fraudarea examenului, ceea ce atrage după sine eliminarea de la proba respectivă. Candidații eliminați vor fi notați cu nota 1 la acea probă.  Toate aceste reguli vor fi anunțate candidaților înainte de începerea probelor.

Și anul acesta examenele se vor desfășura în săli dotate cu supreveghere video.  Ca o noutate, comisia de examen va verifica , prin sondaj, după încheierea probei de examen, înregistrările audio-video din sălile de examen. În situația în care  se observă nereguli, verificările se vor extinde la toate sălile de examen din unitatea respectivă, iar măsurile luate pot ajunge până la acordarea notei 1 la proba susținută, pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Pentru buna desfășurare a examenului de Evaluare Națională de anul acesta, au fost mobilizați un număr de peste 6100 de polițiști, care vor patrula în zonele centrelor de examinare.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: