Fără rețineri în urma perchezițiilor de la Direcția Economică a Primăriei Buzău

IMG-20151022-WA0005Funcționarii din  Primăria Buzău, acuzați de o serie de infracțiuni grave cum este cea de constituire a unui grup infracțional organizat, rămân în libertate până ce anchetatorii vor pune cap la cap documentele pe care le-au ridicat joi din birouri.

Este vorba despre cel puțin 10 funcționari din Palatul Comunal care ar fi intrat în sistemul informatic al Primăriei și ar fi tăiat amenzi și dări cui au vrut, în funcție de ce interese a avut fiecare membru al respectivei grupări.

La nivelul DIICOT-BT Buzău se efectuează cercetări penale care vizează activitatea  mai multor funcționari din Direcția Economică, serviciile și birourile subordonate cu atribuții in materie de gestionare în sistemul informatizat si letric al amenzilor, impozitelor, taxelor datorate  bugetului local. Există suspiciunea că s-au introdus date false in sistemul informatic din cadrul Primăriei prin efectuarea de mențiuni privind clasarea unor amenzi care nu au fost achitate pe diferite considerente, de pildă  că au fost plătite la alte primării, ceea ce e fals, că au fost anulate  prin hotărâri judecătorești, ceea ce nu e real,  alte amenzi ar fi fost transferate către alte localități, însă nu există nici o dovadă și suport real . Totodată, anumite debite ale unor agenți economici există suspiciunea că au fost mult diminuate prin inserarea unor date nereale privind caracterul lor și cuantumul iar tot legat de aceste debite funcționarii cu atribuții în materie nu au exercitat urmărirea și executarea silită  a debitelor pe care le au unii agenți economici din Buzău. „Este  vorba despre mai mulți funcționari, minim 10, dar  există  posibilitatea extinderii cercetărilor si la alte persoane, trebuie să examinăm conținutul documentelor ridicate, vom începe apoi procedurile. După ce vom centraliza datele vom lua desigur măsurile ce se impun –a declarat Nicolae Petroșel de la DIICOT Buzău.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: