Firmă cu sediul în acte în Poșta Câlnău, în topul marilor datornici la stat

sonda-petrolO companie din grupul Rompetrol, Oilfield Exploration Business Solutions, este cel mai mare datornic la stat: aproape un miliard de lei. În topul marilor datornici se află şi mai multe companii de stat, majoritatea din domeniul energiei. Electrocentrale Bucureşti, dar şi filiala companiei din Constanţa şi Complexul Energetic Hunedoara se află pe această listă. Tot acolo, în top, se află și o firmă cu sediul în acte în Poșta Câlnău.

Cel mai mare datornic este firma Oilfield Exploration Business Solutions, deţinută de KMG International, noua denumire a grupului Rompetrol, controlat de compania petrolieră naţională din Kazahstan. Datoria reprezintă de fapt „creanţa Libia”, unul dintre cele mai complicate dosare ale justiţiei româneşti, în care a fost implicat defunctul om de afaceri Dinu Patriciu si se referă la recuperarea banilor investiţi în timpul regimului comunist în exploatări petroliere in Libia. Banii au ajuns în anii 90 la Patriciu, care ulterior a vândut grupul Rompetrol kazahilor, dar nici ei nu vor să plătească datoria.

După Compania petrolieră privată, Electrocentrale Bucureşti este următorul restanţier pe listă. Cu o datorie de 860 de milioane de lei.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti are 234 de milioane datorie, iar Electrocentrale Constanţa aproape 200.

Complexul Energetic Hunedoara se află pe locul patru între restanţierii companii de stat, cu 176 de milioane de lei iar Poşta Română a strâns aproape 140 de milioane de lei de restanţe.

Firmele private au şi ele sume importante de rambursat. Găsim pe locul trei în topul datornicilor firma Oana Management, cu peste 400 de milioane de lei restanţe la buget.

Oana Management SRL figura şi în luna martie în topul datornicilor la buget. Firma a intrat recent în lista marilor contribuabili, are sediul în comuna Posta Câlnâu (judeţul Buzău) şi se ocupă cu consultanţă pentru afaceri şi management. Firma are un singur angajat, iar fiscul a început procedurile de executare silită.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: