FOTO Studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în vizită la Divizia 2 Infanterie „Getica”

Studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au efectuat joi o vizită de informare la comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, continuatoarea tradițiilor educaționale și instituționale a primei școli militare de ofițeri din România, este instituția de învățământ militar superior integrată în sistemul național de învățământ. De asemenea, este abilitată să organizeze și să desfășoare programe de studii universitare, destinate formării ofițerilor de comandă pentru Forțele Terestre ale Armatei României și pentru alți beneficiari din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

 

„Întâmpinați de comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Gheorghiță Vlad și locțiitorul acestuia, general de brigadă Claudiu-Mihail Sava, studenții s-au dovedit a fi un public receptiv, luând cunoștință cu acest prilej de tradiţiile de luptă ale marii unități, despre zbuciumata epopee pe care înaintașii noștri au scris-o cu litere de aur în cartea de istorie a neamului, dar şi despre misiunile actuale pe care Divizia 2 Infanterie „Getica” le desfăşoară în ţară şi în teatrele de operaţii alături de partenerii din NATO.
Totodată, comandantul diviziei a încurajat tinerii studenți să își urmeze visurile în cariera militară și i-a îndemnat să aleagă exemplul celor ajunși lideri ai armatei provenind de la academia cu tradiție de peste 150 de ani” – Facebook Divizia 2 Infanterie Getica.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: