Funcționarii din Primăria Buzău și Consiliul Județean nu au fost în grevă astăzi dimineață

greva-1-350x252Funcționarii din Primăria Buzău și Consiliul Județean nu au făcut grevă astăzi dimineață. Ei au ales să nu adere la protestul anunțat la nivel național.

Funcţionarii publici din consilii judeţene şi primării din ţară, membri de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), au intrat în grevă, marţi, timp de o oră, la începutul programului de lucru.

Pe 12 iulie urmează o grevă de o zi, iar pe 19 iulie funcţionarii vor intra în grevă pe timp nelimitat, dacă cerinţele lor nu vor fi rezolvate.

Aceştia se plâng că, prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, angajaţii din consiliile judeţene şi primăriile din toată ţară au fost discriminați faţă de cei din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%.

FNSA cere Guvernului să rezolve urgent aceste probleme financiare şi precizează că cei mai mulţi angajaţi din primarii şi consilii judeţene au salariul brut apropiat că valoare sau chiar egal cu salariul minim brut pe economie, adică 1.250 lei de la 1 mai 2016.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: