Compania de Apă S.A. Buzău a demarat în 2022 un amplu proiect de montare a unor module de comunicație radio pentru contoarele de apă, în cadrul căruia, timp de 3 ani de zile, vor fi instalate 30.000 de module radio, de tip LoRa, care vor asigura transmiterea la distanță a datelor despre contor

Compania de Apă S.A. Buzău a demarat în 2022 un amplu proiect de montare a unor module de comunicație radio pentru contoarele de apă, în cadrul căruia, timp de 3 ani de zile, vor fi instalate 30.000 de module radio, de tip LoRa, care vor asigura transmiterea la distanță a datelor despre contor. Valoarea investiției este de aproximativ 14 milioane de lei, la care se adaugă TVA.
Profitând de oportunitatea de a atrage finanțare din surse nerambursabile, la finele anului 2022 am depus o aplicație de finanțare pentru suportarea din bugetul Programului Operațional Infrastructură Mare a unei părți din cele 30.000 contoare, mai exact 7500 de contoare, ce vor fi montate împreună cu softuri profesionale de monitorizare și analiză consumuri, până la finele anului 2023, în valoare de 1,5 milioane de euro!
Beneficiarii acestor tipuri de contoare de apă vor fi utilizatorii din Municipiul Buzău, care nu vor trebui să participe financiar la implementarea acestui proiect.
Echipele de lucrători care vor realiza efectiv lucrarile în teren vă vor prezenta dumneavoastră, utilizatorilor, la cerere, o adeverință emisă de COMPANIA DE APĂ S.A BUZĂU, pentru a se legitima.
Îi rugăm pe utilizatori să faciliteze accesul la contoarele de branșament și să confirme prin semnătură, documentele care atestă efectuarea corespunzătoare a lucrărilor.
Prin montarea modulelor radio de tip LoRa se obțin multiple avantaje pentru utilizatori:
– va crește acuratețea citirii consumurilor facturate utilizatorilor prin eliminarea erorilor umane;
– vor putea fi identificate operativ eventualele evenimente, de exemplu: contor blocat, existența unei pierderi de apă pe rețeaua interioară a utilizatorului, contor inversat, posibile acțiuni de fraudare a contorului, etc.
Noile echipamente vor transmite informații despre contor, cum ar fi indexul de consum, direct în baza de date a COMPANIEI DE APĂ S.A. BUZĂU. Astfel, dup ă montarea noilor module, nu va mai trebui să transmiteți citirea contorului!
Vă vom ține la curent periodic cu stadiul derulării acestui proiect investițional!Compania de Apă

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: