Lucian Romașcanu: Premierul Marcel Ciolacu a reușit, prin acțiunile sale internaționale, să poziționeze România ca o țară care își apară activ cetățenii, conaționalii și, firește, interesele

În două zile, Marcel Ciolacu a reușit să fie în două zone de conflict, zone unde cetățeni români sau conaționali au nevoie de sprijinul României.
✔️ În Israel, prin întâlnirile cu premierul Netanyahu dar și cu reprezentanți ai comunității românești, a transmis un semnal puternic de implicare și susținere a repatrierii celor afectați de războiul din Gaza. Discuțiile tete-a-tete cu premierul Israelului au fost axate, în principal, pe acest subiect și avem garanția că vom avea susținerea guvernului evreu pentru a ne aduce românii acasă, susținere pe care am avut-o și pentru repatrierea miilor de pelerini aflați în dificultate.
????????????????
✔️ La Kiev, cu ocazia ședinței comune de guvern dar și urmare discuțiilor cu președintele Zelenski, România a obținut acceptarea de către Ucraina a existenței exclusive a limbii române ca limbă a minorității noastre de acolo, o victorie așteptată de 33 de ani. Este o victorie majoră care aduce normalitatea pentru conaționalii noștri și va crește, statistic, dimensiunea minorității românești, aceasta nemaifiind segregată în vorbitori de română și vorbitori de limbă moldovenească. Iată cum guvernul Ciolacu a reușit trimiterea la lada de gunoi a istoriei a macabrei invenții numită ”limba moldovenească”.
????????????????
Trebuie apreciată această nouă abordare diplomatică, după activitatea modestă de până acum, România are nevoie de o voce puternică în exterior.
PS Am văzut și reacții care vor să pună în umbră aceste acțiuni… Nu le voi comenta, vreau doar să cred că atunci când este vorba de interese superioare, putem face toți echipă, dincolo de interesele politice partizane.
Lucian Romașcanu
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: