Hidroelectrica scoate din nou la vânzare 31 de microhidrocentrale şi reduce preţul cu 20%

Hidroelectrica scoate din nou la vânzare 31 de microhidrocentrale şi reduce preţul cu 20%Producătorul de energie Hidroelectrica, aflat în insolvenţă, a scos la vânzare 31 de microhidrocentrale, unele în Buzău, pentru 70 milioane lei (15,8 milioane lei), cu 20% sub suma cerută la licitaţiile anterioare.

Dacă la licitaţiile organizate anterior cele 31 de microhidrocentrale erau oferite spre vânzare la suma de 83,2 milioane de lei, la licitaţiile organizate în noiembrie valoarea lor a scăzut la aproximativ 70 de milioane de lei, deci cu o reducere de 13 milioane lei, fiind aplicat un discount de până la 20%. Hidroelectrica derulează astfel (…) o nouă etapă a procesului de vânzare de microhidrocentrale, început în luna iunie 2013, ca urmare a deciziei administratorului judiciar – se arată într-un comunicat al companiei de stat.

Licitaţiile pentru unităţile cu o putere totală instalată de 25,7 MW vor avea loc în perioada 23-26 noiembrie. Activele, structurate în 22 pachete, sunt situate în judeţele Suceava, Braşov, Hunedoara, Neamţ, Sibiu, Vâlcea, Maramureş, Arad, Argeş, Buzău, Timiş, Vrancea şi Bacău.

Compania de stat a vândut doar două dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la licitaţie în iulie, pentru care a încasat aproape 4 milioane de lei.

Microhidrocentrala Călugăriţa de pe râul Valea lui Stan (judeţul Argeş) a fost cumpărată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu 1,7 milioane lei, iar a doua microhidrocentrală, Vlădeşti, aflată în bazinul râului Olăneşti din judeţul Vâlcea, a fost adjudecată de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei.

Până în prezent au fost vândute 28 de microhidrocentrale, pentru 79,6 milioane lei (18 milioane euro).

Compania, cel mai ieftin producător de energie din România, se află pentru a doua oară în insolvenţă, începând cu februarie 2014. Prima procedură de reorganizare a avut loc în perioada iunie 2012-iunie 2013.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: