Hoți deghizați în colindători

hoti-minoriÎn preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.

Pentru a nu le deveni victime, poliţiştii vă recomandă:

– acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă!

 – obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră pentru a nu dezvălui că sunt singuri în locuinţă!

– împreună cu vecinii, stabiliţi un sistem de supraveghere atunci când lipsiţi de acasă. Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa locuinţei/pe casa scării sau care încearcă să descuie uşa.

– închideţi şi asiguraţi, la plecare, toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;

– banii lichizi sau obiectele de valoare mare şi volum mic (bijuterii, spre exemplu) vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor aşa că evitaţi să le lăsaţi în locuinţă;

– la plecarea de acasă, nu lăsaţi în uşă bilete care să dezvăluie acest lucru;

– asiguraţi-vă uşa locuinţei cu încuietori performante.

Avertismentul vine după ce în ziua de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei au depistat o localnică în vârstă de 13 ani cu privire la care au stabilit că este principalul bănuit de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza localităţii Ogrăzile. Fapta, comisă la începutul lunii decembrie a.c., a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că evenimentul s-a produs în perioada în care proprietarii erau plecaţi de acasă, bănuiţi fiind doi minori care colindau prin sat chiar în perioada în care aceştia au părăsit imobilul.

Bănuita a predat poliţiştilor două telefoane mobile şi mai multe bijuterii sustrase, bunuri ce fuseseră ascunse de minoră într-un imobil nelocuit.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: