IMPORTANT PENTRU PROFESORI! Guvernul decontează transportul dascălilor care fac naveta

profesori-elevi-clasaNaveta către locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar va fi decontat, a decis Executivul.

Cardele didactice care merg la locul de muncă fie cu maşina personală, fie cu trenul sau cu ambarcaţiuni îşi vor primi banii înapoi la sfârşitul lunii următoare de la autorităţile locale.

65 de mii de cadre didactice sunt vizate de reglementările Hotărârii de Guvern adoptată miercuri de Guvern.

„Naveta se decontează pentru transport auto, deci poate fi cu transport asigurat prin mijloace proprii sau de către transportatorii autorizaţi, la nivel feroviar însă este plafonat la preţul unui abonament CFR, cu ambarcaţiuni, cu orice fel de transport”, a explicat ministrul Educaţiei.

Noutatea adusă de această HG constă „în obligativitatea autorităţilor locale de a prevedea în buget sumele necesare decontării navetei”, a adăuat Câmpeanu.

Pentru a nu genera întârzieri, Câmpeanu a precizat că în primele 5 zile ale lunii, cadrele didactice trebuie să depună documentele justificative, iar până la sfârşitul lunii următoare, autorităţile locale trebuie să deconteze cheltuielile cu naveta.

Decontarea cheltuielilor pentru navetă este destinată profesorilor şi personalului auxiliar care nu deţine locuinţă în localitatea unde profesează.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: