În ultimele 24 de ore, 48 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 18 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total 101 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 48 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 18 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile

Cea mai mare viteză– 192 km/h –  a fost înregistrată de aparatul radar amplasat în afara localității Rm. Sărat, pe DN2 E85, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr de 19 ani, din Buzău.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale șoferilor pentru oprirea sau staţionarea în zonele şi locurile care afectează fluența traficului(4), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (12), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (4), precum şi pentru alte abateri în trafic (26).

Alte 10 permise au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor privind acordarea priorității de trecere autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar (1), pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare (7), precum şi pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale (2).

Poliţiştii au întocmit şi un dosar penal care a vizat conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere. În acest caz, un tânăr de 24 ani, din comuna Florica, a fost depistat la volanul autoturismului pe raza localităţii Smeeni, iar în urma verificărilor efectuate în  bazele specifice, poliţiştii au constatat faptul că tânarul nu posedă permis de conducere.

 

ATENŢIE ÎN TRAFIC!

Poliţiştii vă recomandă:

  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţăvă poate salva viaţa în caz de accident;
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Este indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
  • Nu uitaţi! Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului!

SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ EVENIMENTE RUTIERE!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: