Încă două zile cu ploi în zona de munte a județului Buzău. ANM a emis COD GALBEN

 

vremeAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă în 14 județe, printre care și județul Buzău, pentru zona de munte, începând de joi la prânz, până vineri seara. Potrivit meteorologilor, în intervalul 2 iunie, ora 12,00 — 3 iunie, ora 21,00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și izolat grindină.

Județele atenționate sunt Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Covasna și Harghita.

De asemenea, se vor înregistra frecvent cantități de apă de 15 — 20 l/mp, iar în Moldova și în zona Carpaților Orientali și Meridionali se vor cumula 40 — 80 l/mp.

ANM precizează că ploi, în general, moderate cantitativ vor fi în noaptea de miercuri spre joi (1/2 iunie) și în prima parte a zilei de joi (2 iunie) în regiunile sud-vestice și în zona montană.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: