Incendiu la un buncăr de cereale din comuna Mihăilești

Ieri, în data de 10.11.2020, în jurul orei 17:30 s-a primit un apel de urgență ce semnala un incendiu la un buncăr de cereale aflat în administrația unei societăți comerciale de pe raza comunei Mihăilești, județul Buzău.
Sub comanda plutonierului adjutant Stroe Petrică, s-au deplasat spre adresa indicată două autospeciale de stingere cu apă și spumă și autoscara mecanică. În urma recunoașterii la fața locului aceștia au constatat că ardeau mocnit în interiorul buncărului aproximativ 30 de tone boabe de porumb și echipamente electrice aferente uscătorului.

Intervenția a necesitat lucru la o înălțime de peste 20 de metri, accesul în zona focarului putând fi realizat pe scara metalică a buncărului, sau cu ajutorul autoscării metalice, aceste aspecte făcând intervenția dificilă.

Cu toate acestea, experiența comandantului intervenției, și profesionalismul echipajelor participante, au determinat stingerea incendiului în limitele găsite.
La finalul intervenției s-a stabilit și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind efectul termic produs de un mijloc de încălzire tehnologic supraîncălzit.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: