Învățătoarea Ionela Voicu începe lupta în instanță cu Ministerul Educației pentru șefia ISJ Buzău

Învățătoarea Ionela Voicu începe lupta în instanță cu Ministerul Educației pentru șefia ISJ BuzăuÎnvățătoarea Ionela Voicu, cea care a participat la două concursuri organizate de Ministerul Educației pentru șefia IȘJ Buzău fiind respinsă la ambele, deși a fost extrem de aproape de a câștiga obținând note mai mari decât ceilalți candidați inclusiv, decât actuala șefă a IȘJ Geta Burducea, se ia la trântă cu sistemul.

Extrem de revoltată și considerând că a fost nedreptățită la cele două concursuri, învățătoarea Ionela Voicu a declarat în exclusivitate pentru portalul de știri www.buzaumedia.ro că vineri va depune acțiune în contencios administrativ la Curtea de Apel București, împotriva Ministerului Educației care nu a catadicsit să răspundă în termenul legal de 30 de zile la plângerea prealabilă făcută de aceasta pentru a se face publice probele audio din timpul concursului și nici la cele trei petiții înaintate oficialilor ministerului cu același scop.

O dată deschisă acțiune în instanță, postul de inspector școlar general, ocupat în acest moment cu delegație de cea care a picat de două ori concursul, Geta Burducea, va fi blocat. Cu alte cuvinte, nu se va mai putea organiza un alt concurs pentru ocuparea funcției de șef al ISJ Buzău până când instanța nu se va pronunța definitiv în cauză.

Învățătoarea Ionela Voicu de la Cislău, care a candidat la postul de șef al IȘJ Buzău alături de actualul general Geta Burducea și de profesorul Dumitru Săndulache, a obținut cele mai bune rezultate la cel de-al doilea concurs desfășurat la București. Ionela Voicu a luat 9.15 la proba scrisă, a trecut de CV însă nu a reușit să impresioneze comisia de examinare la proba interviului și planului de management.

Respinsă la ultima probă, Ionela Voicu a depus contestație, dar Ministerul Educației nu i-a acordat sutimile necesare pentru a fi declarată câștigătoare a concursului de la IȘJ Buzău.

A fost al doilea concurs organizat de Ministerul Educației pentru desemnarea șefului, cu acte-n regulă, a IȘJ Buzău, pe care actualul inspector școlar general, Geta Burducea, nu a reușit să-l câștige, luând 6.50 la scris, în timp ce Dumitru Săndulache a trecut de proba scrisă dar a picat la CV.

Ionela Voicu este hotărâtă să continue lupta în instanță.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: