Ionela Voicu, inspector școlar general prin hotărâre judecătorească?

ionela-voicuÎnvățătoarea Ionela Voicu nu a primit, în urma contestației depuse la Ministerul Educației, cele 49 de sutimi necesare pentru ocuparea funcției de inspector școlar general la IȘJ Buzău.

Învățătoarea Ionela Voicu de la Cislău, care a candidat la postul de șef al IȘJ Buzău alături de actualul inspector general Geta Burducea și de profesorul Dumitru Săndulache, a obținut cele mai bune rezultate la concursul desfășurat la București, iar în urma cererii de reevaluare a prestației sale spera să întoarcă rezultatul inițial.

Ionela Voicu a luat 9.15 la proba scrisă, a trecut de CV ,însă nu a reușit să impresioneze comisia de examinare la proba interviului și planului de management.

Respinsă la ultima probă, Ionela Voicu a depus contestație, dar Ministerul Educației nu i-a acordat sutimile necesare pentru a fi declarată câștigătoare a concursului de la IȘJ Buzău.

De menționat că Geta Burducea a obținut cele mai slabe rezultate la concursul abia încheiat, luând 6.50 la scris. Dumitru Săndulache a trecut de proba scrisă, dar a picat la CV.

Este al doilea concurs organizat de Ministerul Educației pentru desemnarea viitorului șef al IȘJ Buzău, pe care actualul inspector școlar general, Geta Burducea, nu a reușit să-l câștige.

Contactată de redacția noastră, Ionela Voicu, vizibil afectată de rezultatul contestației, s-a arătat hotărâtă să continue lupta pe alte căi de atac.

„Am depus la minister o cerere de detașare în interesul învățământului, conform metodologiei Ministerului Educației, depusă în termenul legal (17-18august).Am atașat acestei cereri o petiție prin care solicit ministrului Educației să fiu numită în funcția de inspector școlar general, deoarece prin menținerea în funcție a actualului  inspector școlar general, Geta Burducea, care a picat de 2 ori examenul, se aduce un grav prejudiciu învățământului buzoian.  Pe lângă aceste demersuri, mă voi adresa DNA și  Parchetului General,  cu sesizarea situației existente în învățământul buzoian. În cele din urmă, mă voi adresa instanței, pentru soluționarea pe cale legală a contestației depuse de mine la Ministerul Educației. Atât la nivelul județului nostru, cât și la nivel național, în sistemul educațional, PSD-ul, duce greul”, ne-a declarat Ionela Voicu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: