ISU Buzău intervine în căutările pilotului planorului dispărut

avionCăutările pilotului planorului dispărut în ziua de 6 august a.c. vor continua şi astăzi, din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, acestea urmând a fi extinse şi în judeţul Buzău.

 Decizia a fost luată în urma şedinţei operative care a avut loc la nivelul punctului de comandă înaintat din judeţul Braşov şi a analizelor efectuate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată din MAI. La şedinţa operativă care a avut loc în seara zilei de sâmbătă au participat reprezentanţii tuturor forţelor implicate în acţiunile de căutare din ultimele 48 de ore – pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontişti, piloţi civili ai Aeroclubului României şi voluntari.

 Totodată, având în vedere că sâmbătă echipele de salvatori au primit din partea unui cetăţean mai multe fotografii realizate în ziua de joi, în judeţul Braşov, care surprindeau un planor aflat în zbor, pentru verificarea zonei respective, astăzi vor avea loc mai multe căutări terestre şi aeriene, inclusiv cu ajutorul unor parapante şi motoparapante, care pot zbura la joasă înălțime.

ISU Buzău intervine în această amplă operațiune de căutare în Munții Siriului, zona Lacul Vulturilor,  cu efective sporite umane și tehnice.

Am deplasat în zonă șase autospeciale de transport, un ATV, o șenilată și 46 de persoane care vor efectua căutări, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, plt. maj. George Crețu.

Amintim că, joi seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.Din datele obținute rezultă că aparatul de zbor este un planor, la bordul căruia se afla o singură persoană, un pilot în vârstă de 56 de ani, cu mare experiență, și care executa un zbor privat în zona Postăvarul.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: