Judecătorii îl țin sub control judiciar pe Cristi Bîgiu deși este condamnat deja în primă instanță la închisoare cu executare

54857dc8682ccf5fa5b0a46bJudecătorii îl țin sub control judiciar pe fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu. Curtea de Apel București a decis vineri să mențină măsurile preventive în cazul acestuia deși procesul se află în faza de apel după ce Bîgiu a fost  condamnat deja pe fond la 5 ani și două luni închisoare cu executare în dosarul de luare de mită pentru atribuirea unor contracte ce vizau Strategia de Dezvoltare a județului Buzău, pentru conflict de interese în formă continuată şi pentru tentativă de spălare a banilor. Pe 3 iunie, la primul termen al apelului, instanța a stabilit o amânare scurtă în cauză, până pe 29 iunie.

Pe 6 decembrie 2014, când era şef al Consiliului Judeţean, procurorii D.N.A. i-au organizat un flagrant în parcarea din faţa blocului în care locuia. El a fost trimis în judecată împreună cu finul său Florin Colgiu și cu beneficiarul contractelor, și condamnat la închisoare cu executare de Tribunalul Călăraşi.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: