Legea după care se acordă indemnizațiile de creștere a copilului ar putea fi modificată

copii1Schimbări majore pe cale a se produce în privința legii de acordare a indemnizațiilor de creștere a copilului. Senatul a votat modificarea acestei legi, astfel cine optează pentru primul sau al doilea an ar putea primi minim 600 de lei sau maxim 3400 în primul, iar în al doilea an cel mult 1200, indiferent de opţiune.

„Cine opta pentru primul an (de concediu maternal – n.r.) primea 600 lei minim sau 3400 lei maxim, iar cine opta pentru al doilea primea 600 sau 1200. Şi s-a pus problema că, de la început, cel care opta pentru doi ani primea numai 1200 de lei maxim şi era o nedreptate, discriminare. Şi am spus: cine optează pentru primul sau al doilea an trebuie să primească la fel – 600 minim sau 3400 maxim în primul şi maxim 1200 în al doilea an, indiferent de opţiune”, a declarat marţi senatorul PNL Mariana Câmpeau.

Câmpeanu a mai afirmat că acest proiect de lege elimină o discriminare, însă, a precizat că este o picătură într-un pahar cu apă, pentru că sunt foarte puţine mame care au dreptul la 3400 de lei şi optează pentru doi ani, în general se întorc la carieră pentru că înseamnă ca au venituri mari.

Proiectul de lege votat de Senat trebuie să ajungă și la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: