Liberalii au eșuat. Moțiunea de cenzură împotriva lui Ponta a fost RESPINSĂ

Câteva sute de liberali buzoieni la mitingul împotriva lui Victor PontaPremierul Victor Ponta poate răsufla ușurat, deși oricum nu a avut mari motive de emoții.  Moțiunea de cenzură citită și votată marți în Parlament a picat. Demersul liberalilor a fost respins. În paralel cu dezbaterea și votul pe moțiune, liberalii au organizat un miting în Parcul Izvor, în condiţii de ploaie, majoritatea participanţilor purtând umbrele. Printre ei, s-au aflat și circa numeroși buzoieni. Premierul Victor Ponta a ironizat mitingul organizat de PNL în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, spunând că în faţa Parlamentului sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari, afirmând că nici Vasile Blaga, cunoscut ca un bun organizator, „nu mai e ce-a fost”.

Să terminăm mai repede această moţiune ca să-i scăpăm de penibil pe colegii de la PNL-PDL, deoarece critica Guvernului o face UDMR şi cu Partidul Naţional Democrat, de votat trebuie să votaţi dumneavoastră cei de la PSD şi de adus oameni în piaţă, bănuiesc că tot noi. Astăzi PNL a devenit PDL, nu face nimic decât ia de la alţii, ia din munca altora – a declarat Victor Ponta.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că formaţiunea politică pe care o conduce va vota moţiunea de cenzură, adăugând că vrea să creadă „că nu se pune problema răzbunării politice din cauza unui vot exprimat în Parlament”.

Moţiunea de cenzură a PNL- „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta” a fost semnată de 180 de parlamentari ai opoziţiei, însă, pentru adoptarea ei şi, implicit, pentru demiterea Guvernului era nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi. Doar UDMR şi PMP au anunţat că susţin demersul PNL, însă voturile lor au fost insuficiente, astfel că demersul liberalilor a fost respins.

Liberalii știau că nu au șanse ca moţiunea de cenzură să treacă însă cu toții au scos că demersul era obligatoriu având în vedere că premierul Victor Ponta, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, nu si-a dat demisia, cum ar fi fost normal, după părerea membrilor PNL.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: