Liberalii cer ședință extraordinară de Consiliu Județean pentru rezolvarea situației de criză de la Spitalul Județean

Liberalii cer ședință extraordinară de Consiliu Județean pentru rezolvarea situației de criză de la Spitalul Județean Spitalul Județean Buzău e de ceva vreme pe un butoi de pulbere. Pentru ca lucrurile să nu degenereze iar bolnavii să ajungă să nu mai aibă cine-i trata, consilierii liberali cer convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Județean în care să poată fi pusă pe tapet și dezbătută situația existentă la nivelul celei mai mari unități medicale din județ. Aici, mare parte din medici au semnat pentru demisia în bloc și nu este imposibil un astfel de scenariu în condițiile în care cadrele medicale nu vor obține ce au cerut: salarii mai mari, condiții mai bune de lucru, bani mai mulți pentru Sănătate.

 S-a rostogolit în presă acest subiect, care este unul foarte grav, acela al demisiei a peste 75 la sută dintre medicii din interiorul Spitalului Județean, pentru motivele pe care domniile-lor le-au explicat pe îndelete. Reacția autorităților județene a fost una foarte timidă, foarte superficială și singurul lucru de care se agățau este faptul că o să vină ministrul Sănătății și o să rezolve problema. Așa cum ai aflat deja, eu am discutat cu ministrul Sănătății în Parlament, domnia-sa mi-a spus că nu are de ce să vină la Buzău; în ceea ce privește majorarea salariilor cu 25 a sută, ea a intrat în vigoare la 1 octombrie, iar în rest, problema de management și problema modului în care sunt capacitați medicii din Spitalul Județean să lucreze ține de autoritatea județeană. Eu am propus domnului co-președinte Bădulescu și consilierilor noștri județeni să convoace o ședință extraordinară a Consiliului Județean pe tema Spitalului Județean – a declarat deputatul PNL, Cezar Preda.

Pe de altă parte,  copreședintele PNL Dorin Bădulescu, este de părere că un management nou la spital ar putea rezolva situația de criză înainte ca bolnavii să ajungă ai nimănui: 

Din punctul nostru de vedere, al consilierilor județeni, discutând despre acest subiect, este evident că la Spitalul Județean se întâmplă ceva. Toată lumea bagă gunoiul sub preș, iar când spun , mă refer la Executivul Consiliului Județean. De ce nu se pune în discuție managementul la Spitalul Județean, unde o schimbare poate că ar fi binevenită. Din acest punct de vedere, o ședință extraordinară în care să se spună lucrurilor pe nume ar trebui făcută. Cu prezența reprezentanților medicilor și neapărat cu cea a personalului de la Unitatea de Primiri Urgențe, unde nu sunt medici, iar ce se face acolo se face pe bază de voluntariat; cuvântul celor de la Unitatea de Primire Urgență trebuie să primeze, din punctul meu de vedere, pentru că acolo este marea problemă. Gândiți-vă dacă peste noapte rămânem fără mâna aceasta mică de medici pe care o avem, ce ar însemna pentru Sănătatea buzoiană. Ar însemna un dezastru! Pentru că, pe parcursul anilor s-a văzut că foarte greu medicii aleg să vină în Spitalul Județean. S-a întrebat cineva care este motivul? De ce Spitalul Județean Buzău este ales cu o asemenea greutate? Vă spun eu: este, din punctul meu de vedere, o problemă de management. Dacă din punct de vedere financiar nu putem să dăm mai mult, măcar din punct de vedere moral să reușim să capacităm medicii și să le dăm importanță pe care o merită ca profesioniști a declarat Dorin Bădulescu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: