Liceeni cu 2 și 3. Vezi rezultatele admiterii computerizate la Buzău !

admitereAbsolvenţii clasei a VIII-a care au completat opţiunile pentru liceu au aflat marți în ce unitate de învăţământ au fost repartizaţi. Admiterea în liceu a fost făcută în ordinea mediilor de admitere şi a opţiunilor exprimate de elevi. Media de admitere a elevilor este media ponderată între media de la Evaluarea Naţională, caree are pondere de 75% şi media celor patru ani de gimnaziu, cu pondere de 25%. Elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională sau a căror medie de admitere este sub 5 au participat şi ei la repartizarea computerizată.

Elevii nerepartizaţi în prima etapă trebuie să completeze fişele cu opţiuni în perioada 15-20 iulie, pentru a putea fi distribuiţi în 23 iulie.

„Se recomandă acestor elevi să completeze un număr mare de opţiuni, care să le asigure repartizarea în a doua etapă. Menţionăm că numărul de locuri libere este suficient pentru admiterea tuturor candidaţilor nerepartizaţi în prima etapă”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani şi presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal sau profesional (clasele IX – X).

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.

La Buzău, la prima etapă de admitere, profilul cu cea mai mare concurență a fost Matematică-Informatică la Colegiul Naţional „B.P.Hasdeu”. Aici, ultimul elev admis a avut media 9,79. La hasdeu, profilul la care s-a intrat cu cea mai mică medie a fost Filologie, ultimul elev admis avînd media 9,49.

Concurenţă a fost şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” specializarea Matematică-Informatică ultima medie a fost 9,19 iar la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” la Ştiinţe Sociale ultima medie a fost 8,49.

La polul opus s-au situate liceele tehnologice din Buzău unde candidații au fost admiși și cu note sub 3.

La Liceul Tehnologic Victor Frunză, specializarea Industrie alimentară, ultima medie de admitere a fost 2,23. Ultima medie de admitere la Colegiul Agricol „Dr. C-tin Angelescu”, profilul Mecanică a fost 2,53.

LISTA REZULATELOR – Evaluare Națională 2015

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: