Lucian Romașcanu: Am fost onorat să mă întâlnesc astăzi, 06.03.2023, cu ES Dna Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România.

A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat și de faptul că în trecutul recent Excelența Sa a fost atașat cultural al ambasadei SUA în România.
Am agreat semnarea, chiar săptămâna viitoare, a unui acord privind protecția împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre inițierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă.
Industria filmului din SUA este extrem de interesată să producă în Romania, responsabilitatea noastră fiind aceea de a reuși remedierea, în cel mai scurt timp, a schemei de ajutor de stat pentru producția de film (tax incentive).
I-am mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția SUA, de peste 1 milion USD în ultimii ani, la restaurarea unor monumente istorice din România.
De asemenea, am discutat despre inițierea unui Fond Cultural SUA – România, o idee mai veche a noastră pe care sper să o vedem dusă la îndeplinire.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: