Lucian Romașcanu: Astăzi, 10.02.2023, am avut onoarea de a-l avea invitat la Buzău pe Florin Spataru, ministrul economiei

Am avut un program dens, cu întâlniri utile pentru mediul de afaceri buzoian.
? Am vizitat compania GREEN GROUP, cel mai mare procesator de deșeuri din România, companie care are un dublu rol vital: asigurarea unui mediu curat și asigurarea, prin procesarea deșeurilor, de materii prime pentru industrie, altfel extrem de costisitor de procurat
? Am fost oaspeții companiei japoneze Yazaki Romania, fabrica din Buzău fiind una dintre putinele investiții inaugurate în pandemie, în anul 2021. Este unul dintre marii furnizori pentru industria auto, are perspectiva de a fi un mare angajator pentru forța de muncă din Buzău.
? Sc Sara Srl, unul din cei mai mari producători de fitinguri pentru sudură din oțel din Europa, firmă cu capital 100% românesc, a fost a treia noastră destinație. O poveste de succes pornită în 1991 și care exportă cca. 85% din producție fiind partener al celor mai mari companii din energie și nu numai din lume.
? Ministrul Economiei a avut ocazia, după vizitele de mai sus, de a discuta cu cei mai importanți oameni de afaceri din Buzău, într-o întâlnire organizată în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău.
Toate întâlnirile au fost extrem de utile, cu discuții concrete și propuneri de îmbunătățire pentru mediul de afaceri. PSD Buzau, co-organizatorul acestor evenimente va fi parte activă a procesului de implementare a soluțiilor discutate.
? La final, am participat la o conferință de presă care a beneficiat de o prezență numeroasă, dovada a interesului ridicat al buzoienilor pentru partea economică a vieții comunității.
Buzăul este un pol economic important, cu o zonă industrială puternică și diversificată, cu 95% din veniturile primăriei municipiului reședință generată de mediul de afaceri, cu un șomaj de numai 0.55%.
Mulțumiri pentru participarea importantă a d-lui Constantin Toma, primărul Buzăului, a d-lui Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, a d-lui Petre Adrian Robert, vicepreședintele CJ Buzău, a parlamentarilor PSD Romeo Lungu și Laurentiu Tepelus.
Lucian Romașcanu
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: