Lucian Romașcanu, prezent la evenimentul din SUA la care România a fost lăudată pentru sprijinul acordat Ucrainei

Sprijinul acordat de România Ucrainei la începutul invaziei rusești din 2022 a fost subiectul unei mese rotunde organizată de Congresul american la finalul săptămânii trecute. Printre delegații oficiali ai României s-a numărat și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Acesta s-a aflat în Statele Unite ale Americii într-o vizită mai lungă din dorința de a consolida relațiile culturale dintre cele două state.

La întoarcere ministrul a scris pe pagina sa de Facebook:
„Un lunch la Congres cu participarea a numeroși congressman-i, democrați și republicani, cu funcții importante în Congresul SUA. Principala temă a fost implicarea României în sprijinul Ucrainei, prezentarea în detaliu a eforturilor noastre. Printre membrii Congresului amintesc pe:
• Rep. Mike Turner (R-OH)
• Rep. Bill Huizenga (R-MI)
• Rep. Sylvia Garcia (D-TX)
• Rep. Eric Swalwell (D-CA)
Un lunch la reședința ambasadorului României cu invitați membri ai mediului de analiști și strategi din Washington. Întâlnirea a fost moderată de celebrul Ian Brzezinski, excepțional strateg politic si militar și senior fellow al Atlantic Council.”
Oficialii americani au recunoscut rolul pe care România l-a avut în gestionarea crizei umanitare şi de securitate. La eveniment au fost prezenți membri democrați și republicani ai Congresului, parte din Comisiile de Informații, Forțe Armate, Securitate internă, Juridică și Comisia Helsinki. Evenimentul, intitulat „Sprijinul României pentru Ucraina în fața agresiunii ruse”, a fost organizat de Ambasada României la Washington.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: