Lucrări demarate la stația intermodală de transport din Buzău

Au început lucrările la stația intermodală de transport, care va fi construită în municipiul Buzău, în locul fostului poligon auto de pe Calea Eroilor. Noua stație intermodală va cuprinde pe lângă un ”Park&Ride” și un terminal destinat transportului public în comun.
Conceptul ”Park&Ride” presupune lăsarea mașinii proprii în parcare și continuarea drumului prin oraș cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta electrică. Staţia intermodală va fi alcătuită dintr-o clădire administrativă, peroane acoperite pentru transportul în comun, o zonă de parcare pentru autovhiculele personale, dar şi pentru autocare şi două staţii de încărcare pentru autobuzele electrice. Călătorii vor mai putea beneficia de sisteme ticketing, bike-sharing, acces liber la internet, grupuri sanitare şi alte dotări specifice.
De asemenea, Primăria Buzău este în discuții cu Compania Națională de Căi Ferate CFR pentru construirea unei halte de tren în locația de pe Calea Eroilor, aflată chiar în vecinătatea căii ferate.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: