Lucrările de construcție a Cimitirului Municipal din Buzău ar putea începe în acest an!

Construirea cimitirului municipal din Buzău, din cartierul Micro XIV, ar putea începe în acest an. După mai mulți ani, în care terenul destinat pentru această investiție s-a plimbat de la Armată la Primărie și invers, de mai multe ori, se pare că toate formalitățile vor fi în regulă și că se va putea deschide șantierul.
Consiliul Local Municipal Buzău a dat deja cale liberă demarării lucrărilor, autorizația de construire a fost deja eliberată și nu se mai așteaptă decât o Hotărâre de Guvern care să retransmită terenul destinat obiectivului, de la Armată către Primărie.
Potrivit proiectului de execuție, cimitirul din cartierul Micro XIV va avea propria capelă, o clădire administrativă, clopotniță și grupuri sanitare. În total, suprafața construită va însuma 934 de metri pătrați, iar pe restul terenului vor fi amenajate 3.820 de locuri de veci. De asemenea, în zona cimitirului vor fi amenajate 107 locuri de parcare.
La lansarea acestui proiect, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, preciza că lucrările de amenajare a cimitirului vor fi încredințate societății Urbis Serv, astfel încât să elimine termenele lungi pe care ar trebui să le parcurgă dacă ar scoate investiția la licitație.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: